Over mij

 
Als stress en burn-outcounselor help ik je bij het  ontdekken en begrijpen van wat in jou leven de oorzaak is geweest voor het ontwikkelen van een burn-out en begeleid ik je in het vinden van  een energiebalans, grenzen aan te geven, meer zelfvertrouwen te krijgen en je lat minder hoog te leggen. 
Het roer om
Ik ben Els Veltheer, getrouwd en heb 4 dochters. Opgegroeid in het midden van het land woon ik inmiddels alweer jaren in de Kop van Drenthe. Naast een druk gezin heb ik jarenlang als professioneel geschoold violiste lesgegeven en als freelancer in orkesten gespeeld. Tot een aantal jaren geleden de muziekschool waar ik werkzaam was verzelfstandigde en er ineens een fiks andere wind ging waaien. Mijn expertise werd ter discussie gesteld. Een situatie die niet goed voor mij was. Ik werd er ongelukkig van. Toen ik mij dat realiseerde besloot ik het roer om te gooien en mijn sluimerende wens om mensen met psychische klachten te willen helpen ten uitvoer te brengen. In de individuele vioollessen werd ik al regelmatig geconfronteerd met hulpvragen. Ik wilde zo graag iets voor deze mensen betekenen, maar kon dat niet vanuit mijn rol als viooldocent. Met mijn keuze het roer om te gooien en mij te scholen op dit gebied zou ik dat wel kunnen. Dit was de reden om te kiezen voor een opleiding tot integratief therapeut en op dit moment tot familieopsteller.
Hier doe ik het voor 
Al bij mijn eerste cliënten zag ik hoe bevrijdend het voor hen was te beseffen welke oorzaak er onder hun klachten lag. Dat zij bovendien zelf in staat bleken oplossingen te bedenken voor hun hulpvraag en die zich vervolgens eigen te maken. Ik werd er blij van te zien wat dit met hen deed. Bijvoorbeeld de eye-opener bij een cliënt dat door haar eigen gedrag, gevormd in de kindertijd, relatieproblemen waren ontstaan met een dochter. Door dit gedrag te leren aanpassen werd haar omgang met deze dochter weer mogelijk. Dit is waar ik het voor doe.
Wat voor mens ben ik?
Anderen zeggen over mij dat ik gedreven ben en doelgericht werk. Ik herken mijzelf daar wel in. Ik ben continu gericht op het steunen van cliënten in hun proces om het gewenste doel te behalen of met de ervaren klachten om te leren gaan. Cliënten ervaren mij als een betrokken en empathisch persoon. Ik ben ook wel kritisch, in de zin dat ik altijd probeer te zoeken naar verbeterpunten in mijn eigen handelen en ook in die van een ander. In de begeleiding komt die kritische houding naar voren in het zoeken naar de best passende begeleidingsvorm voor de hulpvraag van de cliënt. In mijn vrije tijd wandel ik graag en maak nog steeds actief muziek. De viool is voor mij een heerlijke uitlaatklep en het wandelen in de natuur geeft nieuwe energie. In elk jaargetijde kan ik genieten van alles wat groeit en bloeit. Het zal niemand verbazen dat ik ook erg graag in mijn tuin bezig ben, voor mij een ultieme manier van ontspannen. Even nergens aan denken.
Visie
Persoonlijke aandacht en erkenning van behoeften is een belangrijk aspect van het helingsproces. Aangevuld met een integratieve benadering krijgen cliënten begeleiding op maat. 
Ben je benieuwd of ik jou kan helpen, of wil je eerst even kennismaken?